EmpateenZ

EmpateenZ!

Voor hooggevoelige jongeren  tussen de 12 en 17 jaar

EmpateenZ!

Voor hooggevoelige jongeren tussen de 12 en 17 jaar

ZWOLLE – Ria Baars en Wietske Siffels hebben vorig jaar EmpateenZ! opgericht. Deze club is vooral gericht op jongeren die vaak wat meer voelen en denken en zich niet zo thuis voelen bij grote drukke clubs.

Tijdens de lockdown had Baars’ dochter behoefte aan meer contact met leeftijdsgenoten. Toevallig vroeg Siffels, HSP-Jongerencoach, op haar Facebookpagina waaraan haar volgers behoefte hadden. ‘Een jongerenclub waarbij het draait om gezelligheid en contact met gelijkgestemden’, gaf Baars aan. En zo kwam het dat zij EmpateenZ! oprichtten. 

Samen ondernemen zij allerlei activiteiten: van spelletjes doen, moodboard maken, tot film kijken en naar een klimbos gaan. Niets moet en gezelligheid staat voorop. “Door samen nieuwe ervaringen op te doen, leer je jezelf en elkaar beter kennen. En het is vooral leuk dat de jongeren zélf kunnen aangeven wat ze als activiteit willen doen”, aldus de initiatiefnemers. Sinds de zomervakantie komen de jongeren om de week op zaterdagmiddag bijeen op de Schellerhoeve. Een locatie in het groen met veel mogelijkheden. Zo kunnen de jongeren, als zij dat leuk vinden, meehelpen met het voederen van de dieren.

Er is nu een kleine groep, waarbij de meesten 14 of 15 jaar zijn. Nieuwe jongeren zijn welkom. Iedereen kan een keer komen meekijken. De eerstvolgende bijeenkomst is zaterdag 12 februari van 14.00 tot 16.00 uur. De eigen bijdrage is 5 euro per keer. Meer informatie staat op de site www.empateenz.nl. Hier kunnen jongere zich ook aanmelden. Volg de club op instagram.com/empateenz of facebook.com/empateenz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *